Επιστημη

Ενισχυση ΕυρωπαϊκηΣ ΟμαδαΣ Προβληματισμου και Διαλογου

Friends of Europe

2015

To Friends of Europe είναι μία ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική ομάδα προβληματισμού (think-tank) για τον πολιτικό προβληματισμό και τον δημόσιο διάλογο σχετικά με βασικά παγκόσμια και ευρωπαϊκά θέματα που περιλαμβάνουν πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις παρέχοντας ένα ανοιχτό φόρουμ για την ΕΕ καθώς και για εθνικούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ΜΚΟ, ηγέτες επιχειρήσεων, μέσων ενημέρωσης αλλά και της κοινωνίας των πολιτών.

Οι δραστηριοτήτες του Friends of Europe περιστρέφονται γύρω από έξι βασικούς τομείς: το μέλλον της Ευρώπης, την Ευρώπη στον κόσμο (o οποίος περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Ασίας, το πρόγραμμα της Αφρικής και το φόρουμ για την αναπτυξιακή πολιτική), την "εξυπνότερη" Ευρώπη, την πιο πράσινη Ευρώπη, την ποιότητα ζωής στην Ευρώπη και την ασφάλεια στην Ευρώπη. 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση θα στηρίζει για δύο έτη το think-tank (2015-2016) καλύπτοντας κόστη που σχετίζονται με την οργάνωση του Ετήσιου Σεμιναρίου για Νέους Ευρωπαίους Ηγέτες με τίτλο «40 under 40» και το Ετήσιο Στρογγυλό Τραπέζι «State of Europe».

Το σεμινάριο Νέων Ηγετών συνδιοργανώνεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στοχεύει να συγκεντρώσει νέους από όλη την Ευρώπη που διαθέτουν διαφορετικό υπόβαθρο, και δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η πολιτική, οι επιχειρήσεις, η κοινωνία των πολιτών, ο ακαδημαϊκός χώρος, οι τέχνες, η επιστήμη και τα μέσα ενημέρωσης.

Η φετινή εκδήλωση στρογγυλής τράπεζας έχει θέμα «Αντιμετώπιση Κρίσεων της Ευρώπης – Σταυροδρόμια χάραξης πολιτικής» και οι προσκεκλημένοι  περιλαμβάνουν μέλη του συμβουλίου της ΕΕ, ευρωβουλευτές, και βουλευτές κρατών μελών της Ε.Ε., υπουργούς, άτομα που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και ηγέτες επιχειρήσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Τον Οκτώβριο του 2014 το FoE ένωσε τις δυνάμεις του με την Security & Defence Agenda, και έγιναν μαζί μέρος της Παγκόσμιας Ομάδας της Ευρώπης (Europe’s World Group), της ανεξάρτητης και μη-κομματικής συμμαχίας που περιλαμβάνει μια ομάδα προβληματισμού (think-tank), το περιοδικό χάραξης πολιτικής Europe’s World και την ηλεκτρονική πλατφόρμα απευθείας συζήτησης των πολιτών Debating Europe. 

Rue de la Science, 4

1000 – Brussels

Belgium

info@friendsofeurope.org

www.friendsofeurope.org

menuShadow