Επιστημη

ΔιεθνηΣ ΔιαγωνισμοΣ ΕικονικηΣ ΔικηΣ "Manfred Lachs 2012"

Νομικη Σχολη, Εθνικο και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων

2012

Υποστήριξη της ελληνικής αποστολής στο Βουκουρέστι, για συμμετοχή στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης "Manfred Lachs 2012", που έλαβε χώρα στις 26 και 27 Απριλίου και διοργανώνεται από το International Institute of Space Law. Την ελληνική αποστολή στελέχωσαν οι φοιτήτριες Κατερίνα Πιτσόλη, Μελίνα Στρούγγη και Στεφανία Βλάχου, υπό την καθοδήγηση του Γ. Κυριακόπουλου, Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Στο διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν αντίστοιχες ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση.

Τον Οκτώβριο του 2012, η ελληνική ομάδα εκπροσώπησε την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Τελικό που διεξήχθη στη Νάπολη της Ιταλίας τον Οκτώβριο του 2012, και πάλι με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.  Έχοντας αποκλείσει στον ημιτελικό την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, η ελληνική ομάδα διαγωνίστηκε στον τελικό με την αντίστοιχη της Ινδίας και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του International Institute of Space Law: www.iislweb.org

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1992 όταν μέλη του Διεθνούς Ινστιτούτου Δικαίου του Διαστήματος στις ΗΠΑ, κάλεσαν τα Georgetown University, George Washington University και American University να συμμετέχουν σε μία εικονική δίκη με δύο ομάδες το κάθε ένα στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνέδριου Αστροναυτικής.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν 60 νομικές σχολές από όλο τον κόσμο. 

Ακαδημίας 45

10672 Αθήνα

Τηλ.: 210 36 88 646

Fax: 210 36 88 640

webmaster@law.uoa.gr

www.law.uoa.gr

menuShadow