Επιστημη

4ο Συνεδριο ΙστοριαΣ και ΦιλοσοφιαΣ τηΣ ΕπιστημηΣ &HPS4

Τμημα ΜεθοδολογιαΣ, ΙστοριαΣ και ΘεωριαΣ τηΣ ΕπιστημηΣ, Εθνικο και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων

2012

Το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργησε πρώτη φορά το 1994 και στο πλαίσιο της εκπλήρωσης της ακαδημαϊκής και ερευνητικής αποστολής του φιλοξενεί φέτος το 4ο Συνέδριο Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης - &HPS4 από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου 2012.

Αυτό που δίνει στο &HPS τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του είναι η πεποίθηση ότι η κατανόηση της επιστήμης μπορεί να επιδιωχθεί με διπλά, αλληλοεξαρτώμενα μέσα. Αυτή η δυαδικότητα μπορεί να εντοπιστεί σε ένα ενιαίο έργο ή μπορεί να κατανέμεται σε πολλά έργα και πολλούς μελετητές, με ειδικά τμήματα αφιερωμένα μόνο σε ιστορική ή φιλοσοφική ανάλυση.

Υποστηρικτής του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν ακαδημαϊκοί από πολλές χώρες του κόσμου, ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε εδώ την αφίσα του συνεδρίου.

Τι μάθαμε

Τα προηγούμενα συνέδρια &HPS έχουν φιλοξενηθεί από το Center for Philosophy of Science του University of Pittsburgh, το History and Philosophy of Science Graduate Program του University of Notre Dame και του Department of History and Philosophy of Science του Indiana University, Bloomington.

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

15771 Α. Ιλίσσια

www.phs.uoa.gr

menuShadow