Επιστημη

Εκθεση του Γεωργικου Μουσειου

Γεωργικο Μουσειο Γεωπονικου Πανεπιστημιου Αθηνων

2010

Το Γεωργικό Μουσείο ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό, μεταξύ άλλων, τη συλλογή και αξιοποίηση τεκμηρίων της ιστορίας της ελληνικής γεωργίας, την προώθηση της ερευνητικής δραστηριότητας αναφορικά με τη γεωργία και την προβολή και τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης. Η μόνιμη συλλογή του περιλαμβάνει επιστημονικά όργανα και εργαστηριακό εξοπλισμό, τη συλλογή έργων του Μανώλη Βάθη που απεικονίζει αμέτρητα καλλιεργούμενα ή αυτοφυή φυτά της ελληνικής κυρίως χλωρίδας, καθώς επίσης και τις ασθένειές τους, το μουσείο ορυκτών και πετρωμάτων Ελλάδος καθηγήτριας Ελ. Δάβη καθώς και εργαλεία και σκεύη της ζωής στην ύπαιθρο.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αντικείμενο την εκπαίδευση των γεωπόνων των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, υποστήριξε την έκθεση με τίτλο "Μια πρώτη ματιά στις συλλογές του Γεωργικού Μουσείου", που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το Γεωργικό Μουσείο καταλαμβάνει μία έκταση 2000 τ.μ. και απλώνεται στους δύο ορόφους του αναπαλαιωμένου κτηρίου του πρώην Κτηνιατρικού Ινστιτούτου που υπήρχε εκεί από τα τέλη της δεκαετίας του '30. 

Μία πρώιμη αναπαράσταση του κτηρίου ως Οροπαραγωγικού Σταθμού Αθηνών, διασώζεται σε σχέδιο ανώνυμου αρχιτέκτονα με ημερομηνία Απρίλιος του 1929, όταν είχε κατασκευαστεί το κτίριο κατά πάσα πιθανότητα επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου. Επρόκειτο για εργοστάσιο παραγωγής αντιτετανικών, αντιδιφθεριτικών, αντιλυσσικών κ.λπ. ορών που προορίζονταν κυρίως για άλογα.

Ιερά Οδός 75,

Βοτανικός

Τηλ.: 210 52 94 956

Fax: 210 52 94 992

evrydiki@aua.gr

http://mouseio.aua.gr/

menuShadow