Εκπαιδευση

Πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα"

ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ  

2ο Ολοημερο Δημοτικο Σχολειο Αλιβεριου  

2016

 

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα επιδίωξε την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των μαθητών μέσω της απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων και αξιών απαραίτητων για να αλλάξουν το πρόσωπο του σχολείου τους και να διεκδικήσουν ένα βιώσιμο- αειφορικό μέλλον.

Με αφετηρία τα «απομεινάρια ενός σχολείου», δηλαδή τα απορρίμματα που σωρεύονται στο εύρος μιας ημέρας στους σχολικούς χώρους, επιδιώχθηκε η ανάδειξη του ζητήματος της ανακύκλωσης στη βάση της αρχής «σκέφτομαι τοπικά, δρω τοπικά- σκέφτομαι οικουμενικά». Μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και διδακτικές τεχνικές, το πεδίο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη συναρθρώθηκε με τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά δεδομένα της πόλης του Αλιβερίου και του δημόσιου λόγου (discourse), που αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης.

Τα αποτελέσματα της δραστηριότητας περιλάμβαναν επισκέψεις πεδίου, κατασκευές, παιχνίδια, δραστηριότητες ενημέρωσης και διαχύθηκαν μέσω της δημόσιας παρουσίασής τους, της κατασκευής ιστολογίου ενημέρωσης και δράσεων προβολής του προγράμματος στην τοπική κοινωνία.

Διαβάστε εδώ αναλυτικό απολογισμό.

 

Τάξεις που συμμετείχαν: Γ’ και Ε’ Δημοτικού

Αριθμός συμμετεχόντων: 52 μαθητές και μαθήτριες  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οδός Κουβαρά- Κοκκινόγεια

Αλιβέρι, 34500 

Τηλ: 2223022491

Fax: 2223025315

Email: 2dimalive@sch.gr

Iστοσελίδα: http://blogs.sch.gr/2dimalive/

menuShadow