Εκπαιδευση

Πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα"

 
Εκπαιδευση και ΤεχνεΣ την εποχη τηΣ ΑντιστασηΣ
 

2ο Δημοτικο Σχολειο Καρπενησιου

2016

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και αναβίωσε σημαντικά ιστορικά γεγονότα που έγιναν στον  τόπο του Καρπενησίου το 1944, όπως η συγκρότηση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), που έγινε στο χωριό Βίνιανη στις 10 Μαρτίου 1944 και το πρώτο Εθνικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις Κορυσχάδες από τις 14 έως τις 27 Μαΐου.

Στόχος του προγράμματος ήταν, μέσα από διάφορες δραστηριότητες να γνωρίσουν οι μαθητές του σχολείου τους μεγάλους Έλληνες παιδαγωγούς της εποχής εκείνης, τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επανίδρυση των σχολείων, τα συσσίτια και την οργάνωση των παιδικών σταθμών, τα αναγνωστικά για τους μικρούς μαθητές αλλά και τα τραγούδια, τις θεατρικές παραστάσεις, το κουκλοθέατρο, τις εικαστικές δημιουργίες σπουδαίων καλλιτεχνών της εποχής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα γνώρισαν έργα τέχνης από την εποχή του ’40, διδάχθηκαν την τέχνη της χαρακτικής και της μονοτυπίας σε τέμπερες και χαρτί. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έκθεση με τα έργα των παιδιών στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Άλλες δραστηριότητες περιελάμβαναν επισκέψεις στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και στη Βουλή των Ελλήνων, τη διδασκαλία τραγουδιών του ελληνικού αντιστασιακού αγώνα και το παιχνίδι με κουκλοθέατρο.

Τάξεις που συμμετείχαν στη δραστηριότητα: Δ’, Ε΄, ΣΤ΄Δημοτικού

Αριθμός συμμετεχόντων: 77 μαθητές και μαθήτριες

Αθ. Καρπενησιώτη 21
36100, Καρπενήσι
Τηλ: 2237022777
Εmail: mail@2dim-karpen.eyr.sch.gr

menuShadow