Εκπαιδευση

Πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα"

Ασπρη πετρα ξεξασπρη: ανακαλυπτονταΣ το λυχνιτη, το φημισμενο παριανο μαρμαρο. Μια ξεναγηση των μαθητων στα αρχαια λατομεια και στα μουσεια τηΣ ΕλαδαΣ και του εξωτερικου που φιλοξενουν γλυπτα απο παριανο μαρμαρο

Δημοτικο Σχολειο Λευκων-Κωστου Παρου

2014

Σκοπός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας ήταν να γνωρίσουν αλλά και να αντιληφθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες την αξία του λυχνίτη και πώς αυτός υπήρξε η αιτία για την οικονομική ακμή του νησιού αλλά και την άνθηση της παριανής γλυπτικής στην αρχαιότητα. Συμπληρωματικά να γνωρίσουν τα γλυπτά αλλά και τους γνωστότερους γλύπτες που δούλεψαν με το παριανό μάρμαρο. Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα από την εκπόνηση του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία της συγκεκριμένης εποχής μέσα από το παριανό μάρμαρο, να αναγνωρίσουν την αξία του και να προσπαθήσουν να μεταφέρουν την αξία της ύπαρξης των λατομείων σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Πάρου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε


Βασικό ερέθισμα για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η ύπαρξη στο νησί του αρχαίου λατομείου στο Μαράθι, όπου γινόταν η εξόρυξη του περίφημου λυχνίτη. 

Συντονίστρια Εκπαιδευτικός: Μαριαλένα Παναγάκη

84400 Λεύκες Πάρου

Τηλ.: 22840 41 643

Φαξ: 22840 42 581

mail@dim-lefkon.kyk.sch.gr

dimlefkostou.blogspot.gr/

menuShadow