Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικο Προγραμμα «Θαλασσα - Θαλασσα»

Μουσειο Γουλανδρη ΦυσικηΣ ΙστοριαΣ – Κεντρο ΓΑΙΑ

2016

Η ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του, είναι ο βασικός σκοπός του προγράμματος «Θάλασσα – Θάλασσα», που υλοποιείται από τον Νοέμβριο του 2016 στο Εργαστήριο Υδροβιολογίας του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Το πρόγραμμα δρα συμπληρωματικά στην ύλη του σχολείου και συμβάλει στην κατανόηση βασικών εννοιών που αφορούν τη βιοποικιλότητα, τις αξίες της και τις απειλές που δέχεται. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για τη διαταραχή στη θαλάσσια πανίδα και χλωρίδα από τους βιολογικούς εισβολείς, τα invasive alien species, πού αποτελούν ακόμη έναν από τους σοβαρούς κινδύνους για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών και Γυμνασίων της Αττικής είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον ρόλο του ερευνητή αναφορικά με θέματα βιοποικιλότητας και θαλάσσιας ρύπανσης, μέσω της συμμετοχής τους σε διαδραστικά εργαστήρια.   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

200 παιδιά παρακολούθησαν δωρεάν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2016, η υλοποίηση του οποίου συνεχίζεται και το 2017.

Το Μουσείο προσέφερε συνολικά 24 εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο.

Περισσότεροι από 30.000 μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν το Μουσείο κατά το 2016.

Λεβίδου 13 & Όθωνος 100

145 62 Κηφισιά

Τηλ.: 210 8015870

Fax : 210 8080674

goul@gnhm.gr

www.gnhm.gr

menuShadow