Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικο Προγραμμα «Προσεχω – Μαθαινω – Νοιαζομαι»

Safe Water Sports 

2016

 

Στο πλαίσιο των ειδικών προγραμμάτων του, το Safe Water Sports έχει ανασχεδιάσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης μαθητών στα σχολεία όλης της χώρας με την ονομασία «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ». Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, λαμβάνει χώρα σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σαν βασικό αντικείμενο έχει την εμπέδωση των κανόνων ασφάλειας για την θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.

 

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, με τη χρηματοδότηση του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα, δημιουργήθηκε το 2016 μια σειρά εκπαιδευτικών videos, στα οποία συμμετέχουν Έλληνες Ολυμπιονίκες και αθλητές του υγρού στίβου. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο Νίκος Κακλαμανάκης, Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοσανίδας, η Σοφία Παπαδοπούλου, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, η Αγγελική Καραπατάκη, Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, ο Χρήστος Αφρουδάκης, Ολυμπιονίκης, Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, και ο Νικόλας Πλυτάς, Πρωταθλητής Θαλάσσιου Σκι.

 

  • Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε 90 δημοτικά σχολεία του Νομού Αττικής, με τη συμμετοχή και ενημέρωση 1.348 παιδιών.
  • Συνολικά στην Περιφέρεια το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε 203 δημοτικά σχολεία και συμμετείχαν – ενημερώθηκαν συνολικά 19.052 παιδιά.
  • Τα βίντεο είχαν περισσότερες από 890.000 προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κονίτσης 11Β

151 25 Μαρούσι

T.: 2108029428

F: 2108029819

E: infosafe@safewatersports.gr

menuShadow