Εκπαιδευση

Πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα"

ΖωντανευονταΣ ενα Μουσειο με δραστηριοτητεΣ επαυξημενηΣ πραγματικοτηταΣ


 

Ραλλεια Πειραματικα Σχολεια Πανεπιστημιου Αθηνων 

2017

Η δραστηριότητα είχε ως στόχο να φέρει τα παιδιά της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού κοντά στον κόσμο των μουσείων με έναν διαφοροποιημένο και καινοτόμο τρόπο αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Συγκεκριμένα, επιλέχθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Πειραιά και το Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο Αθηνών, όπου με τον ψηφιακό εμπλουτισμό μέρους των εκθεμάτων και τις καθοδηγούμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες καλύφθηκαν συγκεκριμένοι μαθησιακοί στόχοι τόσο της 16ης ενότητας "Μουσεία" στο μάθημα της Γλώσσας της ΣΤ' τάξης όσο και της Γ' ενότητας του βιβλίου της Ιστορίας με τίτλο "Η Μεγάλη Επανάσταση 1821 - 1839". Τα παιδιά εργάστηκαν χωρισμένα σε ομάδες καθ όλη την διάρκεια της δραστηριότητας. Αρχικά κλήθηκαν να ανακαλύψουν τα εμπλουτισμένα (από τον εκπαιδευτικό) με δεδομένα επαυξημένης πραγματικότητας εκθέματα των μουσείων και να συμπληρώσουν φύλλα εργασίας με βάση τις παρατηρήσεις τους.

Στη συνέχεια, εξοικειώθηκαν με τον προγραμματισμό της επαυξημένης πραγματικότητας και τον σχεδιασμό δικών τους εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αναζήτησαν ή δημιούργησαν τα ίδια.

 

Τάξεις που συμμετείχαν στη δραστηριότητα: ΣΤ’ Δημοτικού

Αριθμός συμμετεχόντων: 26 μαθητές και μαθήτριες

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αλεξάνδρου 3

18533 Πειραιάς

Τ: 210 4176135-36
F: 210-4176136
E: mail@1dim-peir-peiraia.att.sch.gr

menuShadow