Εκπαιδευση

Πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα"

«Γινε ΟδηγοΣ Μου»

70ο Δημοτικο σχολειο Αθηνων

2017

 

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μία πολυμεσική εφαρμογή για κινητές συσκευές, ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν έναν ηλεκτρονικό οδηγό της γειτονιάς του σχολείου, με έμφαση στην ιστορική, κοινωνική και εν γένει αστική διάσταση της περιοχής, η οποία αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας.

Με αφετηρία το σχολείο, το οποίο είναι κτισμένο από τον αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό και αποτελεί μνημείο νεώτερης ιστορίας, οι μαθητές/τριες σχεδίασαν έναν οδηγό από παιδιά για παιδιά, επιλέγοντας μια διαδρομή κυρίως γύρω από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με αναφορά σε συγκεκριμένες στάσεις-σημεία ενδιαφέροντος. Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές/τριες να μετασχηματίσουν τα προσωπικά βιώματα σε συστηματοποιημένη πληροφορία και γνώση, να εμβαθύνουν στο ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και να εντρυφήσουν στη δημιουργική διαδικασία παραγωγής ενός διαδραστικού προϊόντος με αυξημένες τεχνολογικές προδιαγραφές.

Το πρόγραμμα στηρίχθηκε σε σύγχρονα μοντέλα εκπαίδευσης: στη βιωματική μάθηση, τη διαθεματική προσέγγιση, την ομαδο-συνεργατική μάθηση προς ένα συγκεκριμένο σκοπό και συνδέθηκε άμεσα με τα γνωστικά αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος.

 

Τάξεις που συμμετείχαν στη δραστηριότητα: Δ’, Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού  

Αριθμός συμμετεχόντων: 133 μαθητές και μαθήτριες 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καλλισπέρη 1

117 42 Αθήνα

Τ: 2109220534 

Φ: 2109220534

E: mail@70dim-athin.att.sch.gr
 

menuShadow