Εκπαιδευση

Πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα"

Ανακυκλωνω με Ρομποτ στον Τοπο που Γεννηθηκαν οι ΟλυμπιακεΣ ΑξιεΣ

 

 8ο Δημοτικο Σχολειο Πυργου

2016

 

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα που υλοποιήθηκε στο σχολείο με τη συμμετοχή όλων των τάξεων έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν τον κόσμο της γνώσης, της οικολογίας και της τέχνης, και να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργική τους φαντασία για να δημιουργήσουν πρωτότυπες κατασκευές με αναφορά στην τεχνολογία, στις επιστήμες και τις εφευρέσεις.

Με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με την έννοια της διαχείρισης των απορριμμάτων, την ευαισθητοποίηση τους στο θέμα της επαναχρησιμοποίησης, τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της ανακύκλωσης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων με τη χρήση της εκπαιδευτικής ρομποτικής, οι μαθητές συνέδεσαν τη γνώση με εξαιρετικές εμπειρίες.

Στη διάρκεια του προγράμματος κατασκευάστηκαν από τους μαθητές  ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά αλλά συναρμολογήθηκανν και ρομπότ που μπορούν να εκτελούν αποστολές. Πραγματοποιήθηκαν επίσης εκπομπές στο ραδιόφωνο και πολλές εκπαιδευτικές επισκέψεις και δημιουργήθηκαν κόμικς, αφίσες, ψηφιακά βιβλία και παιχνίδια. Οι μαθητές διδάχθηκαν πολλά για τη συνεργασία, τη ρομποτική, το περιβάλλον και το σεβασμό στις θεμελιώδεις οικουμενικές αξίες και συμμετείχαν και σε διαγωνισμό ρομποτικής.

Διαβάστε εδώ τον αναλυτικό απολογισμό.

 

Τάξεις που συμμετείχαν στη δραστηριότητα: Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού

Αριθμός συμμετεχόντων: 65 μαθητές και μαθήτριες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λαμπέτι 27100, Πύργος
2621033140
mail@8dim-pyrgou.ilei.sch.gr

 

menuShadow