Εκπαιδευση

Κινηματογραφικη Εβδομαδα Μαθητικων Ταινιων Μικρου ΜηκουΣ

Διευθυνση ΠρωτοβαθμιαΣ ΕκπαιδευσηΣ Σερρων

2014

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργανώνει για τρίτη σχολική χρονιά την Κινηματογραφική Εβδομάδα Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους Σερρών, στη διάρκεια της οποίας προβάλλονται δωρεάν, σε επιλεγμένους χώρους της περιοχής, βραβευμένες μαθητικές ταινίες προηγούμενων ετών.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου και του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στηρίζει και επεκτείνει την Κινηματογραφική Εβδομάδα Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους. Τις εκδηλώσεις και τις προβολές στην περιοχή των Σερρών θα ακολουθήσουν προβολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με στόχο η γεωγραφική επέκταση του θεσμού να δώσει άλλη δυναμική στο πολιτιστικό αυτό εγχείρημα.

Κεντρικός άξονας της Κινηματογραφικής Εβδομάδας είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος υψηλού πολιτιστικού επιπέδου, το οποίο θα προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα εξοικείωσης με τον κόσμο του κινηματογράφου. Σε μια περίοδο κρίσης με περιορισμένες πρωτοβουλίες και πολιτιστικές δραστηριότητες, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών στοχεύει στη δημιουργία και στην καθιέρωση ενός πολιτιστικού θεσμού με προοπτικές επέκτασης που ενθαρρύνει και επιβραβεύει τη μαθητική δημιουργικότητα. 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σέρρες: 15, 16, 17 20 και 21 Οκτωβρίου | Δημοτικό Θέατρο "Αστέρια"
Θεσσαλονίκη: 18, 19, 20, 25 και 26 Νοεμβρίου | Θέατρο Δήμου Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη"
Αθήνα: Εναρκτήρια ημέρα 3 Νοεμβρίου | Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε εδώ όλες τις ταινίες μικρού μήκους που έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Το φυλλάδιο της διοργάνωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

3.500 μαθητές παρευρέθηκαν στις προβολές και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. 

Κερασούντος 2 

62110 Σέρρες

Τηλ.: 23210 47 500

Fax: 23210 47 504

mail@dipe.ser.sch.gr

www.dipe-serron.gr

menuShadow