Εκπαιδευση

Ο ΔημοΣ Αμαρουσιου προκηρυσσει προγραμμα Υποτροφιων για πρωτοετειΣ φοιτητεΣ, με χρηματοδοτηση του ΚοινωφελουΣ ΙδρυματοΣ Ιωαννη Σ. Λατση.

ΔημοΣ Αμαρουσιου

2016

Την υλοποίηση ενός έκτακτου προγράμματος προπτυχιακών υποτροφιών για πρωτοετείς φοιτητές κατοίκους Αμαρουσίου προκηρύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου, με σκοπό την κάλυψη εξόδων πρώτης εγκατάστασης στο τόπο σπουδών τους.

Η υλοποίηση του προγράμματος με αποκλειστική χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, έχει στόχο την ανακούφιση των ευπαθών οικογενειών της πόλης που πλήττονται από την κρίση και τη στήριξη των φοιτητών στα πρώτα ακαδημαϊκά βήματά τους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της υλοποίησης του προγράμματος αναφέρει:
«Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση συστηματικά και αδιάλειπτα προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του τόσο σε δράσεις ανάδειξης και προαγωγής του ελληνικού πολιτισμού, όσο και σε πρωτοβουλίες  αλληλεγγύης και κοινωνικής συνεισφοράς για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση.

Με την υλοποίηση του παρόντος προγράμματος, μέσα από τη συνένωση των δυνάμεών μας, θέλουμε οι πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες να ξεκινήσουν με εφόδια τις σπουδές τους και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, αναγνωρίζοντας την μέχρι σήμερα  προσπάθειά τους.

Ευχαριστώ το Ίδρυμα Σ. Λάτση γα την κοινωνική ευαισθησία, καθώς και για το γεγονός ότι στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια μας, να στηρίξουμε τις οικογένειες της πόλης μας και τη νεολαία μας που είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.»

Όροι και προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα:
Οι υποψήφιοι  μπορούν να υποβάλουν αίτηση, εφόσον πληρούν  τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Να είναι κάτοικοι Αμαρουσίου και να ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες. ( πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, άποροι, ΑΜΕΑ, κ.α).
-Να εγγράφοντα για πρώτη φορά σε δημόσια Πανεπιστήμια ή Τ.Ε.Ι. της Ελλάδας, μετά από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Μαϊου – Ιουνίου 2016.
-Το Τμήμα που εισήχθησαν να είναι εκτός Αττικής.  

Όσες αιτήσεις δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα αξιολογηθούν.

Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου (http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=286&newsid=30041).

Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα

15124 Μαρούσι

Τηλ.: 213 20 38 000

Fax: 213 20 38 500

info@maroussi.gr

www.maroussi.gr

menuShadow