Εκπαιδευση

«Τριτο κουδουνι η Το θεατρο αλλιωΣ» 

Δημοτικο Θεατρο Πειραια

2016

Τι μπορεί να συμβεί όταν το θέατρο πάει στο σχολείο;  Όταν η θεατρική αγωγή μεταμορφώνεται σε θεατρική πράξη; Όταν νέοι σκηνοθέτες διαφορετικού ύφους συναντούν μαθητές και μαθήτριες διαφορετικών ηλικιών;

Το «Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς» είναι μια θεατρική-εκπαιδευτική δράση την οποία το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υλοποιεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με βασικό στόχο τη μύηση των μαθητών και των μαθητριών στη θεατρική πράξη, εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επτά σκηνοθέτες, διαφορετικού ύφους και ηλικίας, συνεργάζονται με επτά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και των όμορων Δήμων πάνω σε κείμενα κλασσικών συγγραφέων ή πρωτότυπων δημιουργιών των μαθητών, με στόχο να χτίσουν επτά μικρής διάρκειας θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν τον Μάιο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η αφίσα του προγράμματος είναι διαθέσιμη εδώ.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το «Τρίτο Κουδούνι ή το Θέατρο αλλιώς…» ενώνει συνειδητά τα δύο πεδία, του θεάτρου και της εκπαίδευσης, µέσα στη σχολική αίθουσα αρχικά και στη συνέχεια σε μια επαγγελματική ιστορική θεατρική σκηνή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους σκηνοθέτες εµπνέονται και καθοδηγούνται σε ένα δρόµο που κάνει τη µάθηση και τη διδασκαλία δημιουργική και ψυχαγωγική. Μπαίνουν σε φανταστικούς κόσµους ή διαμορφώνουν βάσει των εμπειριών τους νέους φανταστικούς κόσμους µέσα στους οποίους µπορούν µε ασφάλεια να εξερευνούν σηµαντικά θέµατα σχετικά µε την ιστορία, την παράδοση, τη λογοτεχνία, την επιστήμη, την τέχνη αλλά και την ίδια τους τη ζωή. Όταν οι µαθητές και οι μαθήτριες κινητοποιηθούν από την θεατρική διδασκαλία ακολουθούν δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του διαβάσµατος, γραψίµατος και τις ικανότητες συζήτησης και συνεργασίας μεταξύ τους.

Ηρώων Πολυτεχνείο 32 & Βασ. Γεωργίου

18535 Πειραιάς

Τηλ.: 210 414 33 10 & 210 414 33 20

Ιστοσελίδα: www.dithepi.gr

e-mail: press@dithepi.gr & artisticdirector@dithepi.gr 

menuShadow