Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικο Σεμιναριο ΦυσικηΣ για 40 ΚαθηγητεΣ τηΣ ΔευτεροβαθμιαΣ ΕκπαιδευσηΣ

CERN & Society Foundation

2016

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση χρηματοδοτεί φέτος την εκπαιδευτική αποστολή 40 καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, γνωστότερο ως CERN, στη Γενεύη της Ελβετίας. Το σεμινάριο διοργανώνεται στα τέλη Αυγούστου από το CERN με την υποστήριξη του CERN & Society Foundation, φορέα ο οποίος έχει ως αποστολή την ευρεία διάδοση στην κοινωνία των επιστημονικών επιτευγμάτων του CERN μέσω της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της ανταλλαγής γνώσης, του πολιτισμού και των τεχνών. Από ελληνικής πλευράς συνεργαζόμενο μέρος είναι το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω το οποίο συντονίζει τη διαδικασία αιτήσεων και επιλογής των συμμετεχόντων.

Τα σεμινάρια εκπαιδευτικών εντάσσονται στη δράση ‘National Teacher Programmes’ και είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας του CERN προκειμένου η γνώση που έχει αποκτηθεί από την επιστημονική έρευνα να διαχέεται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Από το 1998 το CERN έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 9.500 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης από 70 χώρες.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος το CERN παρέχει όλη την επιστημονική, διοικητική και τεχνική υποστήριξη, το επιστημονικό περιεχόμενο, κορυφαίας τεχνολογίας εργαστήρια και εγκαταστάσεις, συνοδούς στη γλώσσα των συμμετεχόντων, εισηγητές, καθώς και όλες τις απαραίτητες υποδομές. Το Ίδρυμα Λάτση καλύπτει τη διαμονή και τα γεύματα των συμμετεχόντων, τα κόστη των οποίων πολλές φορές είναι αποτρεπτικά για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Η βασική ωφέλεια που προκύπτει είναι ότι οι συμμετέχοντες, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, δρουν ως πολλαπλασιαστές της επιστημονικής γνώσης. Χρησιμοποιώντας στην τάξη τους το σχετικό υλικό, το οποίο είναι διαθέσιμο διαδικτυακά, μπορούν να διανθίσουν τη διδασκαλία τους για τα στοιχειώδη σωματίδια και να μεταφέρουν στους μαθητές τον ενθουσιασμό τους για τη Φυσική και τις επιστήμες εν γένει.  

Οι συμμετέχοντες στο φετινό εκπαιδευτικό σεμινάριο προέρχονται από τις ακόλουθες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Α΄ Αθήνας, Πειραιά, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου (Ρόδος), Έβρου (Ορεστιάδα), Ευρυτανίας (Γρανίτσα), Ηλείας (Αμαλιάδα, Κρέστενα), Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κορινθίας (Βέλο), Κυκλάδων (Νάξος), Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Σάμου (Σάμος και Ικαρία), Τρικάλων (Οιχαλία), Χανίων, Χίου και από το Ελληνικό Γυμνάσιο του Wuppertal στη Γερμανία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

CH - 1211

Geneva 23

Switzerland

T: +41 (0) 227678484

 

menuShadow