Εκπαιδευση

ΥποτροφιεΣ στο Κεντρο για Χαρισματικα & ταλαντουχα Παιδια του Κολλεγιου Ανατολια

Αμερικανικο Κολλεγιο Ανατολια

2015

Το Center for Talented Youth - CTY (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά) στο Κολλέγιο Ανατόλια ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2013. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του αμερικάνικου πανεπιστημίου Johns Hopkins το οποίο ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό να ενισχύσει την ακαδημαϊκή αριστεία, εντοπίζοντας χαρισματικούς και ταλαντούχους μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και υποστηρίζοντας την εξέλιξη τους. Μέσα από το πρόγραμμα μαθητές και μαθήτριες (Β' Δημοτικού έως Α' Λυκείου) από όλη την Ελλάδα καλούνται να ανακαλύψουν τις ακαδημαϊκές τους δυνατότητες και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους μέσα από μια συναρπαστική και διασκεδαστική εκπαιδευτική περιπέτεια τριών εβδομάδων. Το CTY  εντοπίζει τα ακαδημαϊκά ταλαντούχα παιδιά με τη βοήθεια ειδικών εξετάσεων και τα καλεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια για να αναπτύξουν τα ταλέντα τους μέσω μαθημάτων που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο, είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους, αποτελούν πρόκληση και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους πέρα από τα όρια του σχολικού προγράμματος.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση χορήγησε 6 υποτροφίες για παιδιά που έχουν μεν προσκληθεί να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στο κόστος.

Δείτε εδώ παρουσίαση του προγράμματος:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Στα θερινά μαθήματα του 2015 συμμετείχαν 185 παιδιά από όλη την Ελλάδα αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Τα παιδιά  επελέγησαν ανάμεσα σε περισσότερους από 3.000 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου κατόπιν εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε 14 πόλεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών.

555 10 Πυλαία

21021 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 398 200

Fax: 2310 327 500

www.anatolia.edu.gr

menuShadow