Εκπαιδευση

Ενισχυση προγραμματοΣ συμμετοχικου σχεδιασμου σε σχολεια

CPD - Συνεργατικη Σχεδιασμου

2015

Η CPD - Συνεργατική Σχεδιασμού αποτελεί μια διεπιστημονική ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η αφίσα της παρουσίασης του εργαστηρίου.

Από το 2013 η Ομάδα διεξάγει εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού σε σχολεία όλων των βαθμίδων, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία ανάπλασης των προαύλιων χώρων των σχολείων τους, μέσα από την προσέγγιση εννοιών όπως ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, ο δημόσιος χώρος και η σημασία του.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει την πρωτοβουλία της Ομάδας χρηματοδοτώντας τη διεξαγωγή προγράμματος συμμετοχικού σχεδιασμού αρχικά στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, το οποίο φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό λόγω της στέγασής του στο ιστορικό κτίριο του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου, γνωστό ως Στρογγυλό. Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ιδρύματος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους πέρα από το σχολικό πρόγραμμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το δημόσιο σχολείο του Αγίου Δημητρίου σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο, την περίοδο 1969-1972, ενώ η κατασκευή του ξεκίνησε το 1972 και ολοκληρώθηκε το 1974.


Ο σχεδιασμός του κτιρίου αντανακλά την προβληματική του αρχιτέκτονα όσον αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, θεωρώντας ότι το σχολικό κτίριο μπορεί να λειτουργήσει σε πολλαπλά επίπεδα ως ευέλικτο υπόβαθρο για εναλλακτικές και διαρκώς εξελισσόμενες μεθόδους διδασκαλίας και αλληλεπίδρασης μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Ταξίλου 47

17551 Ζωγράφου

Τηλ.: 210 77 10 866

info@cpd-consultants.com

www.cpd-consultants.gr

menuShadow