Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικο περιβαλλοντικο προγραμμα «Αιολικη Ενεργεια» για μαθητεΣ Γυμνασιου - Λυκειου

Μουσειο Γουλανδρη ΦυσικηΣ ΙστοριαΣ – Κεντρο ΓΑΙΑ

2015

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ιδρύθηκε το 1964 και είναι αφιερωμένο στη μελέτη, συντήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.  Ανέπτυξε ενεργό επιστημονική δραστηριότητα για την αντιμετώπιση και ανάσχεση των περιβαλλοντικών απειλών, που πλήττουν τον πλανήτη και για την αποκατάσταση των φυσικών πόρων που συντηρούν τη ζωή. Το Μουσείο εργάζεται για τη διαφύλαξη του φυσικού μας περιβάλλοντος:

  • Εκπαιδεύοντας καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες, κυρίως παιδιά σχολικής ηλικίας.
  • Διαχέοντας γνώσεις στην κοινωνία μέσω ημερίδων, συνεδρίων, εκδόσεων και εκθέσεων.
  • Αναπτύσσοντας εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας, που εστιάζουν στην έρευνα των φυσικών πόρων, που στηρίζουν τη ζωή: έδαφος, νερό και ατμόσφαιρα, σε συσχετισμό με τη διατροφή και την υγεία.
  • Συνεργαζόμενο με άλλα επιστημονικά κέντρα και ιδρύματα στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. στα πεδία της βιοτεχνολογίας, οικολογίας εδάφους και αναλυτικής χημείας.

Το Μουσείο σήμερα περιλαμβάνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο Γαία. Σε αυτά λειτουργούν αίθουσες εκθέσεων, διενεργείται ερευνητικό έργο και υλοποιούνται 13 προγράμματα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 4 διαφορετικές ξεναγήσεις για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν και προγράμματα για το νηπιαγωγείο.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση χρηματοδότησε το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εμβαθύνει στο θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συγκεκριμένα την Αιολική Ενέργεια.

Στόχος του προγράμματος είναι:

  • η εμβάθυνση στις επιστημονικές έννοιες που αφορούν την παραγωγή αιολικής ενέργειας &
  • η ενημέρωση σε θέματα παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα.

Απώτερος σκοπός  είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα προβλήματα του περιβάλλοντος μέσα από την αναζήτηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διοργανωθεί και επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Η Μουσειακή Αγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» στις 7 Νοεμβρίου 2015.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Τα πρώτα παιδιά που επισκέφθηκαν το Μουσείο το 1974, ξεναγήθηκαν από την κυρία Γουλανδρή. Έκτοτε το Μουσείο έχει υποδεχθεί 2.290.000 παιδιά

Λεβίδου 13 & Όθωνος 100

145 62 Κηφισιά

Τηλ.: 210 8015870

Fax : 210 8080674

goul@gnhm.gr

www.gnhm.gr

menuShadow