Ενταξη & προσβασιμοτητα

Πρόγραμμα "Σημεία Στήριξης"

Προγραμμα ενεργοποιησηΣ και κοινωνικηΣ ενσωματωσηΣ Ατομων με Αναπηρια μεσα απο τη συνδεση τουΣ με ΑμεΑ προτυπα (role-models)

The Tipping Point 

2017

Η δράση «Μπορείς και εσύ!» υλοποιήθηκε από την ΜΚΟ «Τhe Tipping Point» σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και είχε ως στόχο την ανάδειξη και προβολή role-models για ΑμεΑ. Μέσω ενός ηλεκτρονικού Community Page που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, άτομα με αναπηρία απ’ όλη την Ελλάδα είχαν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με επιτυχημένες προσωπικότητες με αναπηρία από τον αθλητισμό, τις καλές τέχνες κ.ά. Σκοπός της δράσης ήταν και παραμένει η ενεργοποίηση/κινητοποίηση των ωφελούμενων και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάπτυξη των ΑμεΑ role-models.

 

  • Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 10 μέντορες.
  • Πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες διάρκειας 60’-120’ σχετικά με την αναπηρία, τις διεξόδους κοινωνικοποίησης και την ανταλλαγή εμπειριών.
  • Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 140 ΑμεΑ.

 

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Λάτση στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Hellenic Hope και το Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Δείτε το σύντομο βίντεο:

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βίκτωρος Ουγκώ 15, 10438 Αθήνα

E: info@thetippingpoint.org.gr

W: www.thetippingpoint.org.gr

 

menuShadow