Ενταξη & προσβασιμοτητα

Αναβιωση ΑγροκτηματοΣ

Κεντρο ΘεραπειαΣ Εξαρτημενων Ατομων (ΚΕΘΕΑ) - ΙΘΑΚΗ

2016

 

Η αναβίωση του Αγροκτήματος του ΚΕΘΕΑ - ΙΘΑΚΗ αποτέλεσε αντικείμενο της χρηματοδότησης από το Ίδρυμα. Στόχος ήταν η καλλιέργεια του αγροκτήματος με την εμπλοκή των θεραπευόμενων μελών του και η παραγωγή προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών του ΚΕΘΕΑ. Για το έτος 2016 καλλιεργήθηκαν σιτηρά, κηπευτικά και φρούτα. Η καλλιέργεια ήταν βιολογική και είχε την πιστοποίηση της ΒιοΕλλάς. Τα προϊόντα κάλυψαν μέρος των αναγκών του ΚΕΘΕΑ, ενώ ένα άλλο μέρος διατέθηκε σε άπορα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης, σε συσσίτια της Εκκλησίας ή πωλήθηκε στο πλαίσιο της «κοινοτικά υποστηριζόμενης γεωργίας». Προχωρώντας στην επεξεργασία της παραγωγής, αλέστηκε το σιτάρι ώστε να παραχθεί ψωμί για τις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ και επεξεργάστηκαν οι τομάτες.

 

Η αξία του εγχειρήματος αναβίωσης του Αγροκτήματος δεν περιορίζεται μόνο στην υλική παραγωγή και τη δημιουργική απασχόληση ενός αριθμού ατόμων αλλά επεκτείνεται και στο γενικότερο κοινωνικό μήνυμα «εμείς παράγουμε το φαγητό που τρώμε». 

 

  • Για την παραγωγή απασχολήθηκαν 3 μέλη της κοινωνικής επανένταξης, με τη μορφή της αμειβόμενης μαθητείας.
  • Κατά τις συγκομιδές Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχε και ομάδα 15 μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας, και μια 10μελής ομάδα του Ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί από την ΑΡΣΙΣ στη Σίνδο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σίνδος

 574 00 Θεσσαλονίκη

Τ: 2310 798139, 2310 798694

F: 2310 723309

E: tc@kethea-ithaki.gr

 

 

menuShadow