ΠολιτισμοΣ

Εκθεση «Το θωρηκτο ΓεωργιοΣ Αβερωφ» (1911-2011)

Ναυτικο Μουσειο τηΣ ΕλλαδαΣ

2011

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την ένταξη του θωρηκτού στο Πολεμικό Ναυτικό, το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας διοργανώνει έκθεση με πίνακες Ελλήνων ζωγράφων εμπνευσμένους από το θωρηκτό «Αβέρωφ» και τη συμμετοχή του στους Βαλκανικούς Πολέμους. 

Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής σημαντικών καλλιτεχνών, όπως ο Βασίλειος Χατζής, ο Αιμίλιος Προσαλέντης, ο Λυκούργος Κογεβίνας, ο Νικόλαος Καλογερόπουλος, κ.α. οι οποίοι απαθανάτισαν με τον χρωστήρα τους τις ναυτικές επιχειρήσεις των Βαλκανικών Πολέμων και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α’ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου καθώς και ξεναγήσεις σε οργανωμένες ομάδες ενηλίκων. 
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 5 Οκτωβρίου του 2011.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στηρίζοντας την πρωτοβουλία που αναδεικνύει μία σημαντική πτυχή της ιστορίας της ελληνικής ναυτιλίας, χρηματοδότησε μερικώς την έκδοση του καταλόγου με τίτλο "Το Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ 1911-2011: Ιστορία και Τέχνη".

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες, έργα των οποίων κοσμούν την έκθεση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ιστορικά γεγονότα στα οποία συμμετείχε το Θωρηκτό Αβέρωφ από κοντά, ως εντεταλμένοι εικαστικοί ανταποκριτές. 

Ακτη Θεμιστοκλέου 

Φρεαττύς

18537 Πειραιάς

Τηλ.: 210 45 16 264

Fax: 210 45 12 277

nme@ath.forthnet.gr

www.hmmuseum.gr

menuShadow